michael van kekem

Waarom heb je je aangesloten bij een collectief?

Een collectief werkt voor mij zowel inspirerend als reflectief. Ik geloof erg in elkaar ondersteunen en opbouwende kritiek kunnen geven om je werk tot een hoger niveau te tillen. Daarnaast vind ik groepsprojecten altijd goed en plezierig werken.

Voor welke (collectieve) opdrachtomschrijving loop je warm?

Ik loop warm voor een leuke opdracht waarbij ieders talent ingezet kan worden. Je kunt een fotograaf invoegen bij een illustratieve klus op locatie of voor printwerk. Je kunt een animator je werk bewegend laten maken of een filmmaker inzetten in een mixed media project. Daarnaast vind ik uitdagende projecten die een toevoeging zijn op mijn portfolio erg leuk, projecten waar je niet vaak voor gevraagd wordt, of wanneer je de kans krijgt om een techniek toe te passen die je normaal niet snel zou gebruiken. Dit kan zowel in grafisch beeld, illustratie, grafiek of tekst zijn. Of totaal iets nieuws.

Wat is kenmerkend voor jouw werk?

Ik maak zowel commercieel als vrij werk (dat vaak ook commercieel wordt ingezet) en deze mengen goed. Visueel hou ik erg van strak, helder en speels. Goed afgestemde kleuren die passen bij het te vertellen verhaal. Te allen tijde ga ik voor een goede mix van kleur, vorm en stijl.

De Onzichtbare Stad